Koppeling vervangen op een Corsa A :)

Door Aapje op dinsdag 28 oktober 2014 18:20 - Reacties (7)
Categorie: Reparaties, Views: 7.532

Vandaag eens een howto voor de opel diy-ers :)

Bij een Opel F10 4-bak (en wat andere oudere F10 5-bakken) is het mogelijk om de pries as eruit te halen zonder de bak te verwijderen. Wat super makkelijk is om een koppeling te wisselen! Hierbij wat plaatjes :)

Je start met het verwijderen van het bestuurderskant wiel, je auto goed opkrikken, bokje eronder. Dan kruip je onder de auto, haal je als eerste het inspectie luikje los.

Daarna vraag je iemand om in de auto te stappen, die persoon moet de koppeling intrappen op jou verzoek. :)

Je gaat dan namelijk speciale mid-lock klemmetjes (kan je evt. zelf maken met wat 3mm staal in de bankschroef) de drukgroep blokeren. De drukgroep is in essentie gewoon een grote ronde veer :) Door het pedaal in te trappen is het mogelijk om deze klemmetjes over de drukgroep te plaatsen. Door deze klemmetjes te gebruiken is het mogelijk om de koppeling te verwijderen (krijg je genoeg ruimte door).

Afijn plaatjes!
http://tweakers.net/ext/f/S6YDhbYW96ofnIKNarNN3ExP/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/WptTlHZDZewDBghvhbWx3Xyj/full.jpg

Letop dat je de klemmetjes niet sloopt door lomp hard te slaan.
http://tweakers.net/ext/f/jYOeeOFj7pKixc99aiXmJRK8/full.jpg

Dit grapje moet je dus 3 keer doen, je moet de motor draaien per klem. Letop dat je de draairichting van de motor goed hebt. Motoren vinden tegen de richting draaien niet leuk.

http://tweakers.net/ext/f/IvG9QY3gLQVriKweexIDGFyr/full.jpg

En dan is het een kwestie van de dop aan de zijkant van de bak los te halen. Dit gebeurt met een dop 36 :)

En daarna moet je een klemveertje weg halen, en met een goede torxbit en beetje wrikken kan je het voor elkaar krijgen om de pries as eruit te trekken :) Let wel even op: Het kan voorkomen dat je wat tegengas heb van de koppelingsplaat. Beetje wrikken met een koevoet hierbij helpt :)

En als je 'm dan eenmaal eruit hebt ziet 't er zo uit:
http://tweakers.net/ext/f/uUy5gsZk0cfH0RKq26rzrN04/full.jpg

Het verdere vervangen van de koppeling heb ik geen foto's van gemaakt.
Met dopje 11 kan je nu de drukgroep los halen van het vliegwiel, (letop dat je misschien even je motor wil blokeren met een wigje ofzo tussen het vliegwiel. Alle 6 boutjes moeten nu los, en dan kan je de koppelingsplaatuit de auto laten vallen. Meestal heb je even een koevoetje nodig o.i.d. :) Maar meestal valt ie in 1 keer eruit als je de priesas eruit hebt.

Als de plaat eruit is, is het alleen nog een kwestie van met een ring/steeksleutel een boutje 13 los te halen naast de druklager. Daardoor krijg je meer ruimte om de nieuwe druklager te plaatsen en de oude eruit te krijgen.

(De koppelingskabel los halen helpt hierbij, tevens stel de koppelingskabel terug (naar de voorkant van de auto moet het blokje dan). Zodat je 'm later goed kan afstellen op de nieuwe plaat :) )

Als je de druklager eruit hebt, dan gaat het riedeltje andersom :) Je moet de klemmetjes bij de nieuwe koppelingset op de drukgroep plaatsen. Dit kan in mijn ervaring gemakkelijk in de bankschroef. Dan heb je namelijk je handen vrij :)

Letop bij het dichtdraaien van de dop aan de zijkant van de bak dat je beetje vloeibarepakking op de buitenste rand smeert (niet op het schroefdraad dus). Dit voorkomt dat ie kan lekken. De fabriek gebruikte een gele/groene pakking ervoor origineel. Als je die hebt, heb je misschien kans dat je het kan hergebruiken. Maar beter is het onzekere te nemen :)

Als je beetje ervaring ermee hebt, doe je zo'n klusje als dit in een uurtje 1,5 maximaal :)

Volgende: Corsa A GSi grote beurt gegeven 03-'15 Corsa A GSi grote beurt gegeven
Volgende: Corsa GSI ontroesten deel 2 10-'14 Corsa GSI ontroesten deel 2

Reacties


Door Tweakers user h4ze, donderdag 30 oktober 2014 14:21

Scheelt toch een hoop werk als de hele bak er niet af hoeft, Daar heeft iemand over zitten nadenken!

Mooi 8-)

Door Tweakers user Sky Lynx, donderdag 30 oktober 2014 15:46

Nice work, looking good! Doe je dit trouwens gewoon op ervaring of gebruik je een vraagbaak of werkplaatshandleiding?

Door Tweakers user Aapje, donderdag 30 oktober 2014 17:58

Deels ervaring en een vraagbaak ooit eens gelezen. Al raak ik dat boek al een paar jaar alleen aan voor aanhaalmomenten ed :)

Door Tweakers user schuit24, donderdag 30 oktober 2014 21:26

Goed gedaan,

Alleen als ik zo naar je foto kijk is je keerring lek? Ik zie een spoor bakolie? Misschien gewoon mee doorrijden, maar wel letten op je bakolie. Er zit geen peilglas in, dus blijft gokken :).

Groet,

Door Tweakers user Aapje, donderdag 30 oktober 2014 21:41

Geen lekkages hoor en niet mijn auto.... :)

Door Tweakers user jansonz, vrijdag 31 oktober 2014 14:10

Hoi ik heb zelf ook wat ervaring met sleutelen, maar is het niet gevaarlijk of ik bedoel schadelijk als je de as er te ver uit trekt alleen dat is het enigste wat ik me af vroeg, heb zelf nooit zo'n bak vervangen en op deze manier ook nog nooit een druk groep/koppeling vervangen zien worden, vond het wel erg interessant, dat zeker, weer wat geleerd ;)

En hoe zit het met ze kering aan de koppelings kant ik neem dus aan dat je hem er net niet uit haald door die kering ?

Gewoon ff wat info vragen hoor was nieuwsgierig ;) , als het wel schadelijk is als je de as er te ver uit haald zou ik alleen dat nog ff vermelden vanwege de kering en de versnellingen.

Mvg Jan.

Door Tweakers user Aapje, zaterdag 1 november 2014 19:36

Deze as staat los van de keerringen, ligt binnen een 'holle' buis waaraan de tandwielen zitten. De as als ie op z'n plek zit sluit redelijk strak aan zodat er niks uit lekt. Tevens is de dop niet direct in contact met de bak-olie(+zit onder het oliepeil van de bak). Enige olie die je daar zult tegenkomen is er terrecht gekomen via de tandwielen :)

Dit type bak is natuurlijk een hele eenvoudige versie die niet veel kracht aan kan. Bij dit soort opel v-bakken kan dit :)

Persoonlijk vind ik dit ontwerp geniaal, scheelt je een v-bak verwijderen e.d. om een koppeling te vervangen :)

[Reactie gewijzigd op zondag 9 november 2014 17:16]


Reageren is niet meer mogelijk